HomeWebshopInfoContactMijn accountOpeningsurenVerzendingenGarantie

Webshop » Toetsen » Orgels » Crumar MOJO twee-klaviers toonwielorgel

Crumar MOJO twee-klaviers toonwielorgel

Crumar Crumar MOJO twee-klaviers toonwielorgel
Crumar Crumar MOJO twee-klaviers toonwielorgelCrumar Crumar MOJO twee-klaviers toonwielorgelCrumar Crumar MOJO twee-klaviers toonwielorgelCrumar Crumar MOJO twee-klaviers toonwielorgel


Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

€ 2 577,00

Voorafbestellen (Pre-order)

Twee-klaviers toonwielorgel-simulatiesysteem, 2x 61 keys, 9+2+9 drawbars, Gsi VB3.2 software
CRUMAR MOJO is het neusje van de zalm in digitale toonwielorgel-simulatie.
De Crumar Mojo is een waanzinnig lekker, realistich klinkend, compact, lichtgewicht, elegant, stoer, stevig en makkelijk te bedienen 2-klaviers 'clonewheel' orgel. De term clonewheel is afgeleid van het woord tonewheel, wat we kennen van het wereldwijd befaamde Hammond™ orgel.
Het geluid van een vintage toonwiel orgel ademt, gorgelt, smeert, scheurt, kreunt en steunt en is een onmisbare klank geworden in veel stijlen moderne muziek: pop, rock, jazz, blues, gospel, soul, funk, country en alles daar tussenin. Eén van de kenmerken van een vintage tonewheel is toch wel dat deze uitblinkt in 'imperfectie' en dat er geen één hetzelfde klinkt. Met de Mojo heb je dit vintage gevoel direct onder je vingertoppen. Of je nu houdt van de klanken van Jimmy Smith, Jimmy McGriff, Procol Harum, Brian Auger, Keith Emerson of John Lord of graag je eigen unieke sound creëert: De Mojo kan het aan en meer dan dat!
Er zijn, sinds de introductie van digitale technieken zoals bv. sampling, al behoorlijk wat clonewheels verschenen, maar Crumar legt met de toonwiel simulatie in de Mojo de lat een stuk hoger en zorgt daarmee voor een zeer complete toonwielorgel ervaring voor een zeer betaalbare prijs. Bovendien is hij met zijn 17kg makkelijk te verplaatsen en vervoeren in tegenstelling tot een echt toonwielorgel.
Het probleem van digitale clones was lange tijd dat ze te 'perfect' klonken en daarmee werd ook het feit dat ze digitaal waren, onderstreept. De Mojo klinkt en voelt griezelig authentiek en is, mits goed uitversterkt, bijna niet meer van echt te onderscheiden. De Mojo onderscheidt zich door zijn realistische lesliesimulatie, de grommende overdrive en de vibrato die precies de extra bite geeft die een organist ervan verlangt. Ook het naar smaak en realisme in te stellen percussie-effect en keyclick dragen bij aan de totale “hammondbeleving”.
De Mojo maakt gebruik van de VB3 (version II) engine en heeft als nieuwkomer op de markt een verpletterende indruk gemaakt tov. gevestigde concurrenten. VB3 (version I) is al een paar jaar één van de hoogste gewaardeerde orgel plugins voor gebruik in DAW's als Logic, Cubase en Pro Tools. Voor de engine van de Mojo is VB3 , in samenspraak met professionele gebruikers, verder doorontwikkeld (van version I tot version II). Crumar stelt zo nu en dan gratis updates voor de Mojo beshikbaar, vanuit het streven naar de ultieme “organ experience”.
Door de mogelijkheid te kiezen tussen 20 verschillende toonwielorgel modellen en zelfs het creëren of simuleren van een bestaand model zijn de mogelijkheden nagenoeg onbeperkt en kun je precies de sound creëren die naadloos aansluit bij jouw identiteit en/of speelstijl.
De Mojo is direct inzetbaar 'out of the box' voor iedere gebruiker en voor de gevorderde en wat meer ervaren gebruiker zit er nog een scala aan mogelijkheden (zoals bv leakage, Xtalk, balans tussen mics in lesliesimulatie) verborgen welke kunnen worden benaderd door het aansluiten van de Mojo Editor (los leverbaar) of het aansluiten van een computerscherm en een muis.
Keyboard Magazine:
“We’ve been talking facts and features, but let’s switch brain hemispheres. Vintage tonewheel organs have soul and personality. They breathe. They inspire musical risks in a way that can feel like the organ is playing you. The Mojo gets so close to this ideal visceral experience that it’s downright spooky. In the realm of two manuals you can carry under one arm, though, about the only thing missing from the Mojo is that smell of old dust on hot vacuum tubes. “
kenmerken:
- keuze uit 20 voorgeprogrammeerde vintage toonwiel orgels (bv. B3 1959, C3 1965, A100 1969)
- 1 set van 9 drawbars per klavier
- leslie simulator met run/stop, fast/slow
- 2 drawbars voor bas(pedalen)
- pedal to lower knop (om met de linkerhand te kunnen bassen)
- 4 knoppen voor het bedienen van het percussie effect (On, 2nd/3rd, soft, fast)
- vibrato V3, C2, V2, C3, V1, C1
- draaiknoppen voor drive, keyclick, reverb, bass, treble
- shift knop voor het benaderen van geavanceerdere settings (zie handleiding)
- 6 selecteerbare presets per manuaal (plus 2 drawbars selection buttons).
- shift/programming knop voor het instellen van geavanceerdere funcies als: transpose, organ models selection, rotary simulation on-off, vertical simulation on-off, percussion volume, crosstalk level, reverb length, etc.
- MIDI out en MIDI in aansluitingen (ook om midi baspedalen aan te sluiten)
- USB aansluiting voor auxiliary MIDI output
- audio out L & R (of bass-rotor & horn)
- voedingsaansluiting
- headphones out
- afwerking: hout, aluminium
- afmetingen: lengte 98 cm x diepte 49,5 cm x hoogte 15 cm
- gewicht: 17kg
- andere sounds: Rhodes, Synth Bass, 2 Transistor Organs.


Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be